Tiramisu Irish Coffee

Zahtjevnost: Jednostavno

Trajanje pripreme : 30 min

Količina za 4 osobe:

  • 4 žutanjka + 6 bjelanjka
  • 80 g šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 20 ml whiskyja
  • 8 piškota
  • 50 g Dulce de Leche slatkog namaza
  • 3 jabuke
  • 30 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žlica nezaslađenog kakao praha

Način pripreme

  • Prije svega napravite duplu kavu 80 ml, malo jaču. Za optimalne rezultate rabite espresso uređaj s mlincem.

Pripremite kremu tiramisu:

  • Započnite miješanje žutanjka sa šećerom pa dodajte Mascarpone.
  • U posudu miksera stavite bjelanjke s prstohvatom soli.
  • Pažljivo izradite bjelanjke i sve skupa pomiješajte.
  • Pirjajte u tavi na maslacu šećer i oguljene jabuke narezane na kockice.
  • U svaku čašu na dno stavite malo Dulce Leche kreme.
  • Kekse umačite u kavu u koju ste ulili malo whiskyja i slažite u čašu.
  • Punite čaše naizmjence, sloj keksa sa slojem karameliziranih jabuka i kremom tiramisu..
  • Ne zaboravite završiti sa slojem kreme kako bi sve posuli s gorkim kakaom na kraju.

Naš savjet: hladite Tiramisu barem 24 sata prije posluživanja.