Arabica i Robusta, prvaci su među zrnima kave

Postoje dvije glavne botaničke vrste biljaka kave, Arabica i Robusta. Saznajte o razlikama između njih i odaberite onu koja odgovara vašem ukusu.

Koja vam je najbolja?

Otkrijete razlike između ovih dviju vrsta biljaka kave i što određuje njihove osobitosti.

Dvije botaničke vrste za dva različita doživljaja okusa

Arabica (Coffea Arabica) i Robusta (Coffea Canaphora) su dvije najviše kultivirane i konzumirane botaničke vrste na svijetu. Mlada biljka kave treba tri do četiri godine rasta kako bi davala zrna kave.

Dvije najviše kultivirane i konzumirane vrste na svijetu.

Arabica:

Uživajte u trenutku otkrića koji oslobađa svu profinjenost kave.
Uzgajana na plantažama smještenim na visoravnima srednje nadmorske visine (između 200 i 2000 metara nadmorske visine), kava Arabica predstavlja 70% proizvodnje kave širom svijeta. Njena zrna su duga i ovalna s crtom u obliku slova S na sredini.
Uživajte u Arabici koja daje nježnost, raznoliki okus i bogatstvo arome.

Robusta:

Savršena za punjenje vaših baterija.
Uzgajana na nizinskim ravnicama (na razini mora), kava Robusta čini 30% svjetske proizvodnje kave. Njena zrna su manja i zaobljenija, s gotovo ravnom crtom na sredini.
Uživajte u Robusti koja daje snagu, visok sadržaj kofeina, gorčinu i puni okus.